Akupunktur

Vad är akupunktur? Hur kan akupunktur hjälpa kroppen att bli fri från sjukdomar?

Akupunktur är en gammal och effektiv behandlingsmetod som har använts inom kinesisk medicin i tusentals år. Vid akupunktur behandling ser man till helheten hos människan och därför är varje behandling individuellt anpassad efter patientens behov. Akupunkturens syfte är att balansera kroppens energi och verka förebyggande.

Akupunktören diagnostiserar patienten genom att samla information om patientens medicinska historia, sedan tittar man på tungan och ta pulsen.
Genom att stimulera akupunkturpunkter med nålar för att få bättre blodcirkulation i de områden där det kan uppstå blockering och oregelbundenhet i flödet i kroppens meridianer enligt traditionell kinesisk medicin teori så att man återskapar kroppens energiströmmars balans och sjukdomen försvinner från kroppen.

Hur ofta tar man behandlingar?
Vid akuta problem kan 1-3 behandlingar vara effektivast.
Om man har haft problem längre krävs det flera behandlingar, exempelvis 10 behandling 1-3 gånger i veckan. Det är olika från person till person, det beror på vilket tillstånd ens kropp är i t.ex. om det finns andra sjukdomar eller problem samtidigt.

Behandlingsresultat
De flesta får efter 3 behandlingar en behaglig trötthetskänsla, blir lugnare, piggare, får förbättrad sömn, känner sig harmonisk i kroppen och mår bättre, förbättrat sjukdomstillstånd till slut.Akupunktur kan hjälpa er med:
Migrän, huvudvärk och besvär efter stroke
Besvär med nacke, axlar, rygg och leder
Mag-och-tarmbesvär
Klimakteriebesvär
Diskbråck, Ischias, Höftsmärtor
Allergier
Astma
Eksem
Hudbesvär
Sömnbesvär
Trötthet
Artrit och reumatism
Viktnedgång
Stress, oro och nedstämdhet
Förebyggande mot olika sjukdomar